Tapte generalprøven

Strømmen var det beste laget og vant generalprøven mot Ull/Kisa 1-0 lørdag.

Begge lag serieåpner i hver sin PostNord-liga-avdeling kommende helg og etter at Ull/Kisa vant treningskampen tidligere i vinter var det Strømmens tur til å vinne denne lørdagen.

Martin Bergum fikk kampens første målsjanse etter sju minutter da han fikk avslutte inne i boksen etter et innlegg fra Andreas Nyhagen, men Strømmens keeper reddet.

Nykommer Tomas Kristoffersen spilte sin første kamp i Ull/Kisa-drakt og hadde et brukbart skuddforsøk fra distanse etter drøyt 20 minutter, men forsøket gikk over.

Også Strømmen hadde et par skudd fra distanse, som Stefan Hagerup tok seg greit av. Gjestenes største målsjanse kom inn mot pause da Hagerup først reddet et Basit Agouda-skudd før han også fikk slått Shadi Alis forsøk rett etterpå til corner.

De siste 45 minuttene ble svært sjansefattige, med Strømmen skapte to store målsjanser. Den første reddet Stefan Hagerup da Appipon Tongnoy kom alene med han, men han klarte ikke å holde nevnte Agoudas skudd fra spiss vinkel borte fra nettmaskene med et drøyt kvarter igjen å spille.

Sondre Sørløkk kom nærmest i jakten på en Kisa-utligning, men han fikk sitt headingsforsøk etter en corner reddet.

Det gjenstår åtte dager til serien starter hjemme mot Alta 10. april, og Ull/Kisa-trener Steffen Landro er klar på at prestasjonen fra lørdagen må bedres for å ta poeng hjemme mot Alta.

– En jevnspilt kamp som kunne bikket begge veier, men Strømmen strakk det lengste strået og vant fortjent. Vi må gjennom en god treningsuke inn mot Alta og fikk noen svar på hva vi må jobbe med inn mot seriestart. Det skal bli deilig og endelig spille om poeng igjen, sier Ull/Kisa-trener Steffen Landro.

Kampfakta

Ull/Kisa – Strømmen 0-1 (0-0)
Jessheim Stadion. Mål: 0-1 Basit Agouda (73). Dommer: Jørgen Haugen, Kurland. Tilskuere: 150.

Ull/Kisa (4-4-2): Stefan Hagerup – Ole Kristian Langås, Jens Husebø, William Lunde (Sindre Rindal i 25 min.), Andreas Nyhagen – Martin Bergum (Jonas Pereira i 25 min.), Mathias Fjeld Gulliksen, Tomas Kristoffersen, Jarmund Kvernstuen – Mathias Sundberg (Ole Sebastian Sundgot i 25 min.), Sondre Sørløkk.