Solberg avgjorde på slutten

Ull/Kisa så ut til å reise hjem fra Fredrikstad med et sterkt bortepoeng, men med sju minutter igjen å spille avgjorde Nicolay Solberg kampen for FFK.

Først headet han inn 1-0 til hjemmelaget etter å ha kommet seg fri ved å dytte Jens Husebø over ende inne i Ull/Kisas 16-meter med sju minutter igjen å spille, før han på overtid satte inn 2-0 da Ull/Kisa gamblet for å utligne.

At kampen sett under ett endte med en fortjent Fredrikstad-seier er det ingenting å si på, men etter åtte baklengsmål på de to siste så det lenge ut til at Ull/Kisa skulle tette igjen mot tabellfireren i Plankebyen søndag.

Spesielt i 1. omgang proudserte vertene en del.

Henrik Kjelsrud Johansen skjøt utenfor etter at hjemmelaget vant ballen høyt før det var spilt 10 minutter. Henning Tønsberg Andresen stusset Morten Sundlis heading tilbake fra en corner over like etterpå, før Sundli reddet en FFK-heading på strek i et innholdsrikt første kvarter på Fredrikstad stadion.

Stefan Hagerup reddet godt da Håvard Åsheim skjøt fra distanse etter rundt halvspilt 1. omgang, mens FFK fikk straffe da friske Taofeek Ismaheel gikk i bakken etter 26 minutter. Hagerup reddet straffesparket fra Thomas Drage og tok seg også av resten som kom i 1. omgang, slik at det stod 0-0 halvveis.

FFK hadde initiativet de første 45 minuttene, men Ull/Kisa løftet seg litt høyere i banen etter hvilen. Hagerup reddet et nytt skuddforsøk fra Drage etter 54 minutter, mens han også parerte en 1v1 en-situasjon med Henrik Kjelsrud Johansen.

Etter 69 minutter rullet Ull/Kisa opp et fint angrep hvor Jens Husebø fant Stian Ringstad, som igjen fant Ole Sebastian Sundgot. Han spilte videre til Ole Kristian Langås, men dessverre for Ull/Kisas del gikk avslutning rett over.

Et Fredrikstad-lag, som jager opprykk fra OBOS-ligaen, måtte fremover, men Ull/Kisa så ut til å ha god kontroll på kampen. Et jagende FFK ga også fine kontringsmuligheter, men dessverre ble pasningen på siste tredjedel for upresis ved flere anledninger.

Med sju minutter igjen å spille avgjorde nevnte Solberg og han ble tomålsscorer på overtid. Dermed ble alle tre poengene igjen i Fredrikstad.

Ull/Kisa har nå tapt fire kamper på rad og det må bare jobbes knallhardt for å snu trenden. Første mulighet til det er mot Raufoss på Jessheim Stadion kommende lørdag, før Bryne (borte) og Grorud (hjemme) venter med kort tid mellom kampene uken etter.

Kampfakta, OBOS-ligaen

Fredrikstad – Ull/Kisa 2-0 (0–0)
Fredrikstad stadion. Mål: 1-0 Nicolay Solberg (83), 2-0 Nicolay Solberg (90). Gule kort: Alexander Betten Hansen, Håvard Åsheim og Jakob Lindström, Fredrikstad. Henning Andresen, Henrik Kristiansen og Stian Ringstad, Ull/Kisa. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Tilskuere: 3107.

Ull/Kisa (3-4-3): Stefan Hagerup – Morten Sundli, Steffen Jenssen (Ole Breistøl i 3 min.), Jens Husebø – Henning Tønsberg Andresen (Ole Kristian Langås i 45 min.), Christian Aas, Henrik Kristiansen, Stian Ringstad (William Lunde i 3 min.) – Kristoffer Gunnarshaug, Ole Sebastian Sundgot, Sondre Sørløkk (Mikkel Rakneberg i 24 min.).