Sesongens første trepoenger

Ull/Kisa slo Stjørdals-Blink 4-1 i den femte serierunden i OBOS-ligaen. Innbytter OIe Sebastian Sundgot punkterte kampen med sine to scoringer på rappen.

Mens Stjørdals-Blink gjestet Jessheim Stadion med en seier og tre tap, stod Ull/Kisa med en uavgjort og tre tap etter de første fire serierundene.

På Jessheim lørdag kveld var det Kisa-laget som tok kommandoen fra start og etter bare noen minutter var Sondre Sørløkk nære å servere Mikkel Rakneberg, som dessverre ikke kom først på ballen inne foran mål.

Vi kunne også glede oss over at det endelig var 400 tilskuere på tribunen, og etter fire minutter så de Christian Aas sende Ull/Kisa i ledelsen. Gjestene avklarte et headingsforsøk fra Sondre Sørløkk etter fint forarbeid av Stian Ringstad, men Aas plukket opp andreballen og skjøt via en Blink-spiller og i mål.

Resten av 1. omgangen var Ull/Kisa klart best og radet opp flere store muligheter.

Mikkel Rakneberg fant Sondre Sørløkk på en overgang etter en corner, men keeper Ødegaard i Stjørdals-Blink-målet reddet godt. Like etterpå fikk hverken Rakneberg eller Sørløkk avsluttet Ole Kristian Langås sitt innlegg skikkelig mot mål, mens Rakneberg headet utenfor fra bakre stolpe like etter det igjen.

Stjørdals-Blink var nære i etterkant av en corner, men Ull/Kisa ledet veldig fortjent til pause.

Se høydepunktene fra kampen nederst i saken. Der ser du også videointervju med Sindre Tjelmeland og Ole Sebastian Sundgot.

Etter 53 minutter kom et veldig merkelig utligningsmål da en Mats Lillebo i offside flyttet seg mot Stefan Hagerup, som plukket opp en pasning i bakrommet. Keeperen skjøt rett i Lillebo da han skulle spille ballen fremover og spissen plukket etter hvert opp ballen og ekspederte inn 1-1.

Kort tid senere ble Sondre Sørløkk bokset i bakken av Blinks keeper og fikk et korrekt straffespark. Startdebutant Mikkel Rakneberg var sikker og sørget for ny Ull/Kisa-ledelse.

Etter Rakneberg-scoringen hadde gjestene sin beste periode i kampen, og det de skapte av målsjanser kom da.

Først reddet Steffen Jenssen fantastisk på streken da en femmeter endte med at Sondre Stokke fikk dra seg inn i banen å skyte mot det lengste hjørnet. Så fikk ikke Kjetil Tøsse stokket beina skikkelig da et lavt innlegg gikk gjennom feltet, og Stefan Hagerup kunne plukke opp ballen etter en svak avslutning.

Blink kastet også opp folk på dødballer, men Kisa-forsvaret stod unna og fikk ryddet opp.

På tampen fikk også innbytter Ole Sebastian Sundgot punktere matchen. Først dro han seg helt ned til dødlinja og banket ballen lynfrekt over keeper Ødegaards hode og i mål til 3-1.

Så var han iskald da Ole Breistøl serverte han alene med keeper like etterpå.

Samme oppskrift kom enda en gang på tampen, men denne gangen reddet Blinks keeper. Uansett red Ull/Kisa inn en meget fortjent seier, til stor jubel og glede etter kampslutt.

PS! Innbytter William Lunde fikk sin første kamp i OBOS-ligaen da han kom inn for Ole Kristian Langås på tampen.

JUBEL: Kisa-troppen kunne juble for årets første seier mot Stjørdals-Blink.

Kampfakta, 5. serierunde i OBOS-ligaen

Ull/Kisa - Stjørdals-Blink 4-1 (1-0)
Jessheim stadion. Mål: 1-0 (5) Christian Aas, 1-1 (53) Mats Lillebo, 2-1 (str. 56) Mikkel Rakneberg, 3-1 (86) Ole Sebastian Sundgot (Magnus Knudsen), 4-1 (88) Ole Sebastian Sundgot (Ole Breistøl). Gule kortOle Kristian Langås og Fredrik Vestgård (keepertrener), Ull/Kisa. Håvard Lorentsen, Emil Ødegaard, Joachim Olufsen og Morten Strand, Stjørdals-Blink. Dommer: Daniel Higraff, Randaberg. Tilskuere: 400.

Ull/Kisa (3-5-2): Stefan Hagerup – Jens Husebø, Morten Sundli, Steffen Jenssen – Ole Kristian Langås (William Lunde i 1 min.), Magnus Knudsen (Sverre Martin Torp i 1 min.), Christian Aas, Henrik Kristiansen (Ole Breistøl i 24 min.), Stian Lunde Ringstad (Henning Tønsberg Andresen i 24 min.) – Mikkel Rakneberg (Ole Sebastian Sundgot i 16 min.), Sondre Sørløkk.