Klare for 2. runde i NM

Ull/Kisa snudde 0-1 til 2-1-seier etter en brukbar 2. omgang mot Ørn-Horten i NM søndag.

Som ventet la 3. divisjonslaget seg lavt og satset på overganger i den første cuprunden hjemme på Lystlunden. Derfor hadde Ull/Kisa ballen omtrent hele tiden innledningsvis og produserte et par brukbare sjanser de første ti minuttene.

Henrik Kristiansen skjøt et direkte frispark rett over, mens Mikkel Rakneberg avsluttet over da Sindre Rindal brøt et Ørn-angrep høyt i banen like etterpå.

Men det var vertene som skulle score omgangens eneste mål da en Kisa-corner etter hvert endte med et for svakt tilbakespill, slik at Nuno Soares kunne løpe hjemmelaget i ledelsen. Resten av omgangen ble veldig rotete, men en alvorsprat og noen friske innbyttere i 2. omgang snudde kampen.

Ull/Kisa radet opp flere store muligheter det første kvarteret etter hvilen, og Mikkel Rakneberg utlignet etter hvert til 1-1 da han fikk ballen av Henrik Kristiansen og hamret den i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Også etter scoringen fortsatte Ull/Kisa å trykke på, og Sondre Sørløkk avgjorde fra straffemerket da Stian Ringstad ble felt med ti minutter igjen å spille.

Mot slutten av kampen pumpet Ørn ballen oppover i jakten på ekstraomganger, men debutant Christoffer Gjertsen var aktiv i feltarbeidet, samt at han leverte en strålende parade på den ene muligheten Ørn fikk helt på tampen.

Se videointervju med Gjertsen nederst i saken!

Dermed er Ull/Kisa klare for 2. runde i NM, hvor oppsettet kommer mandag.

I tillegg til nevnte Gjertsen debuterte Petter Hokstad fra start for Ull/Kisas A-lag, men han måtte forlate kampen med et armbrudd. Også Sebastian Stokke startet sin første obligatoriske kamp for A-laget, men hans debut kom mot Kongsvinger i fjor.

Kampfakta, 1. runde i NM

Ørn-Horten – Ull/Kisa 1-2 (1-0)
Lystlunden. Mål: 1-0 Nuno Soares (24), 1-1 Mikkel Rakneberg (62), 1-2 Sondre Sørløkk (80, str.). Gule kort: Endi Zekaj, Arnar Førsund, Nuno Soares, Håkon Kolsvik og Ivan Zalo, Ørn-Horten. Jens Husebø, Ull/Kisa. Rødt kort: Daniel Skistad, Ørn-Horten (direkte). Dommer: Herman Holthe, Bækkelagets SK. Tilskuere: 252.

Ull/Kisa (3-4-3): Christoffer Gjertsen – Jens Husebø, Morten Sundli, Sindre Rindal – Ole Kristian Langås (Stian Ringstad i 39 min.), Henrik Kristiansen, William Lunde, Sebastian Stokke (Sondre Sørløkk i 45 min.) – Petter Hokstad (Sebastian Remme Berge i 50 min.), Mikkel Rakneberg, Edin Øy.