Bunnsolid borteseier

En skikkelig solid forsvarskamp ga tre poeng og nok en kamp uten baklengsmål, da Ull/Kisa slo Grorud 2-0 på bortebane onsdag.

Ull/Kisa fikk en drømmestart på kampen da Jens Husebø fant Mikkel Rakneberg på midtstreken etter bare to minutter. 19-åringen satte fart og forserte fremover i banen, før han gled unna ett par-tre Grorud-spillere. Fra 17-18 meter banket han til med venstrefoten. Skuddet gikk via Geirald Meyer og i mål bak en utspilt Mats Viken, og Ull/Kisa fikk en drømmestart på kampen.

I perioden som fulgte etter scoringen hadde Kisa-guttene stort ballinnehav og Oslo-laget slet med å få satt press på ballfører til det var spilt en snau halvtime av kampen. Inn mot pause var det Grorud som førte, men med unntak av en heading over etter en corner klarte ikke hjemmelaget å skape allverdens.

Rett før det var spilt en halvtime fant Henning Tønsberg Andresen Henrik Kristiansen, men han klart ikke å få lobbet ballen over en utrusende Grorud-keeper. Ull/Kisa gikk til pause med 1-0-ledelse og veldig solid defensiv kontroll.

Se videointervju med målscorer Mikkel Rakneberg nederst i saken. Der ser du også videohøydepunktene fra kampen.

Heller ikke de siste 45 minuttene ble noe voldsomt sjansebonanza. Christos Zafeiris skjøt fra distanse da han plukket opp en andreball rett før det var spilt en time, mens Sondre Sørløkk utfordret hjemmelagets forsvarsspillere da han fikk ballen av Henrik Kristiansen i bakrommet kort tid etterpå. Avslutningen til Sørløkk gikk utenfor korthjørnet.

Groruds største mulighet i kampen kom da Zafeiris fant toppscorer Oscar Aga på bakre, men han headet i stolpen. Resten av oppgjøret hadde Ull/Kisa god kontroll og fikk kjøre gode overganger.

Ole Sebastian Sundgot avsluttet først rett utenfor selv, så regisserte han matchvinnermålet da han satte fart før han ventet med seg Henrik Kristiansen. Kristiansen var iskald alene med Groruds keeper og avgjorde kampen til voldsom Ull/Kisa-jubel.

OBOS-ligaen tar nå spillepause, men allerede søndag venter første runde i NM for Ull/Kisa, borte mot Ørn Horten. Etter 13 spilte runder ligger Ull/Kisa på 10. plass med 16 poeng.

Kampfakta, 13. serierunde i OBOS-ligaen

Grorud – Ull/Kisa 0-2 (0-1)
Grorud Arctic Match. Mål: 0-1 Mikkel Rakneberg (2), 0-2 Henrik Kristiansen (86). Gult kort: Christos Zafeiris, Grorud. Dommer: Marius Lien, Fossum Skien. Tilskuere: 360.

Ull/Kisa (3-4-3): Stefan Hagerup – Ole Kristian Langås, Steffen Jenssen, Jens Husebø – Henning Tøsnberg Andresen, Christian Aas, Sverre Martin Torp, Stian Lunder Ringstad – Mikkel Rakneberg (William Lunde i 12 min.), Sondre Sørløkk (Ole Sebastian Sundgot i 22 min.), Henrik Kristiansen (Morten Sundli i 3 min.).